Om hotellet

Skänninge Stadshotell är ett anrikt gammalt stadshotell som stod färdigt år 1885. Hotellet har alltid varit tänkt som en samlingsplats för möten, festligheter och middagar och är i första hand byggd med den ståtliga Oscarssalen, namngiven efter Oscar II, i fokus.

Oscarssalen har åtta meter i takhöjd och rymmer ca 150 bankettgäster. Här har under åren många kända personer och kungligheter vistats och avnjutit festligheter. Bl.a. firade Tennislegenden Björn Borg sin 50-års dag på Skänninge Stadshotell, år 2007 besökte Kronprinsessan Victoria hotellet i samband med Birger Jarls jubileet och år 2013 var även Hans Majestät Kung Carl XVI Gustaf på besök. 

Hotellet har haft flera ägare och genomgick i slutet av 1990-talet en omfattande renovering i samarbete mellan dåvarande fastighetsägare, länsmuseet och Mjölby kommun. Hotellet återställdes då till stora delar till originalskick vad gäller yttre fasad och vissa delar av interiören. Bl.a. skrapades färglagren i Oscarssalen ner till innersta lagret varpå original färger och mönster återskapades. 

2014 köptes Stadshotellet av LL Venue Fastigheter AB och en omfattande renovering och uppfräschning av fastigheten har påbörjats. I första steget fick restaurangplanet en ansiktslyftning med en ny bar och ny reception.

Under 2015 köpte LL Venue Fastigheter AB till den, sedan tidigare, ihopbyggda fastigheten intill; Centrumhuset, i vilken bibliotek och biograf är beläget. Tidigare fanns här även stadens tandläkarstation och polisstation. Dessa lokaler har nu byggts om till hotellrum. 

De nya hotellrummen invigdes sommaren 2018. Nästa steg i utvecklingsprocessen är att bygga om innergården samt att måla Centrumhusets fasad. Planerat är också en mer omfattande restauration av biografsalongen. 

Green Venue Hotels AB

Besöksadress:

Stora torget 1 596 31 Skänninge   Post

Postadress: Box 82, 59622 Skänninge,

Telefon: 0142 410 60

  • Instagram - Vit Circle
  • Facebook - Vit Circle